درست است که استخراج بیت کوین برای محیط زیست مضر است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که بانک ها سرمایه گذاری بسیار بیشتری بر روی صنایع مخرب می کنند.
بانک های انگلیسی بر روی پروژه هایی سرمایه گذاری کرده اند که به اندازه 10 کشور برتر جهان آلودگی تولید می کنند.
براساس تحقیقات سازمان مدافع محیط زیست به نام صلح سبز (Greenpeace) و بنیاد جهانی طبیعت (WWF) بانک های انگلیسی از پروژه هایی حمایت کرده اند که در سال 2019 حدود 805 میلیون تن کربن دی اکسید تولید کرده اند.
طبق تخمین کارشناسان، کشور انگلستان در آن دوره 455 میلیون تن کربن دی اکسید تولید کرده است.
انگلیس سهم قابل توجهی در ایجاد تغییرات آب و هوایی دارد و با تولید 370 میلیارد تن CO2 در بین 20 کشور آلوده کننده قرار دارد. ایالات متحده و چین با اختلاف زیاد در صدر لیست قرار دارند.
این گزارش شامل آمار و ارقامی نگران کننده برای کسانی است که واقعا به محیط زیست اهمیت می دهند:
در پنج سال گذشته پس از توافق پاریس، 60 بانک بزرگ جهان 3.8 تریلیون دلار برای تولید سوخت های فسیلی هزینه کرده اند.
اما این مشکل تنها منحصر به انگلستان نیست. گزارش نقش بانکداری در تغییرات اقلیمی که توسط 312 سازمان فعال از 50 کشور در سراسر جهان تایید شده است، نشان می دهد که سرمایه گذاری بانک های بزرگ در بهره برداری از سوخت های فسیلی در حال افزایش است. بزرگترین این بانک ها عبارتند از جی پی مورگان (JP Morgan)، سیتی (Citi)، ولز فارگو (Wells Fargo) و بنک آو آمریکا (Bank of America) که همگی در ایالات متحده قرار دارند.
سرمایه گذاری بانک ها بر روی انرژی های آلاینده
بحث در مورد مسائل زیست محیطی سال هاست که در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، اما این موضوع در اواسط ماه مه پس از آن که ایلان ماسک اعلام کرد به دلایل زیست محیطی شرکت تسلا پذیرش بیت کوین را به عنوان روشی از پرداخت به حالت تعلیق در می آورد، در مرکز توجه قرار گرفت.
این اعلامیه ترس و وحشت را در میان بسیاری از علاقه مندان بیت کوین برانگیخت و باعث سقوط تقریباً 50 درصدی قیمت شد. بیت کوین در طی چند روز از سقف تقریباً 65,000 دلاری خود به کف 30,000 دلار رسید.
برخی از تحلیلگران معتقدند که این رویداد کافی بود تا روند قیمت حداقل در کوتاه مدت از صعودی به نزولی تغییر کند.
پس از این اعلامیه، ایلان ماسک فاش کرد که او با برخی از توسعه دهندگان دوج کوین برای بهبود بلاک چین و مناسب ساختن آن برای پذیرش جهانی همکاری می کند.
در حال کار با توسعه دهندگان دوج برای بهبود کارایی سیستم تراکنش هستم.
- ایلان ماسک ([email protected]) 13 مه 2021
او تا آنجا پیش رفت که مدعی شد دوج کوین می تواند به راحتی از بیت کوین پیشی بگیرد.
یکی از مزایایی که ایلان ماسک بر روی آن تأکید می کند این است که الگوریتم اجماع دوج نسبت به بیت کوین بسیار سازگارتر با محیط زیست است زیرا انرژی زیادی مصرف نمی کند.
در حالت ایده آل، دوج زمان ایجاد بلاک و حجم آنها را تا 10برابر افزایش داده و کارمزد را 100برابر کاهش می دهد. در نهایت دوج در مقابل بیت کوین پیروز می شود.
- ایلان ماسک ([email protected]) 16 مه 2021
سرانجام مایکل سیلور (Michael Saylor)، مدیرعامل شرکت مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، مداخله کرد و موفق شد ایلان ماسک را برای ایجاد جلسه ای به همراه گروهی از ماینرها ترغیب کند که در نهایت منجر به تشکیل شورای استخراج بیت کوین شد. این شورا به دنبال ترویج انرژی ارزان و تجدیدپذیر برای کاهش تأثیرات زیست محیطی استخراج بیت کوین خواهد بود.
با توجه به اینکه تولید CO2 توسط بلاک چین بیت کوین حدود 57 میلیون تن تخمین زده شده است، شاید بهتر باشد که شرکت تسلا در عوض بیت کوین، پذیرش دلار را که بیش از 10 برابر آلوده تر است، متوقف کند.
منبع: cryptopotato
دیدگاه های شما